ODRŽAN MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ 2024

Na strelištu “Visoravan Jezera - pored restorana Izvor” u Žabljaku 15. septembra 2024. godine održan je  Memorijal „Miloš Vuković 2024“ u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, Nikola Marković koji je pozdravio takmičare prigodnim govorom i poželio im uspjeh na takmičenju.

Na Memorijalu „Miloš Vuković 2024“ postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Stanišić Filip (LO „Podgorica“), treće Radović Srđan (LD „Pljevlja“), četvrto Dragović Boris (LO „Podgorica“),   i peto Marković Nikola (LD „Cetinje“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuković B. Aleksandar (LD Durmitor), drugo Marković Milan (LD „Pljevlja“), treće Kulinović Nikola (LU „Orjen“), četvrto Brajović Željko  (LU „Orjen“) i peto Žugić Miroslav (LD „Durmitor“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, nagrada „Mišo Vuković“ prvo mjesto zauzeo je Kulinović Nikola (LU „Orjen“), drugo Vuković B. Aleksandar (LD „Durmitor“), treće Marković Nikola (LD „Cetinje“), četvrto Stanišić Filip (LO „Podgorica“) i peto Dragović Boris (LO „Podgorica“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LO „Primorje“), drugo Dzogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), treće Radović Srđan (LD „Pljevlja“), četvrto Marković Nikola (LD „Cetinje“) i peto Stanišić Filip (LO „Podgorica“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Peković Branko (LO „Dr Zoran Kesler“), drugo Crevar Duško (LO „Primorje“), treće Radović Srđan (LD „Pljevlja“), četvrto Dragović Boris (LO „Podgorica“), a peto Rondović Miroslav (LD „Durmitor“).

Na opštinskom takmičenju „ Žabljak“ 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuković B. Aleksandar, drugi je Žugić Miroslav, treći Vuković M. Aleksandar, četvrti Jovović Veselin i peti Popović Predrag.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, nagrada Mišo Vuković, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Vuković B. Aleksandar, drugo Žugić Miroslav, treće Rondović Vitomir, četvrto Lakičević Milutin, a peto Popović Predrag.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Vuković B. Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Bulić Ivan, drugi je bio Džaković Stefan, treći Žugić Miroslav, četvrti Raonić Miroslav i peti Rondović Miroslav.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Tabela Memorijal Miloš Vuković