MEMORIJAL VUKOSAV ABA ABAZOVIĆ 2022

Na strelištu Ivanovo Polje u Pljevljima 27. avgusta 2022. godine održano je tradicionalno takmičenje Memorijal Vukosav Aba Abazović 2022 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom u skladu sa međunarodnim pravilnikom.U okviru Memorijala održano je i opštinsko takmičenje za članove Lovačkog društva Pljevlja u istim disciplinama.

Predsjednik Lovačke organizacije g-din Rade Janjušević je nakon pozdravne riječi otvorio takmičenje. Prisutnima je poželio puno uspjeha i lijep boravak u prirodi i zahvalio se Lovačkom Savezu Crne Gore za značajan doprinos Pljevaljskom Društvu.

Na Memorijalu su postignuti sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), drugo Dragan Tadić  (LU Bajo Pivljanin) i treće Boris Dragović (DOO Danilovgrad).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Filip Stanišić (LO Dr Zoran Kesler), drugo Predrag Đurović (LD Pljevlja), treće Srđan Radović (LD Pljevlja), četvrto  Darko Raičević  (LO Bijelo Polje) i peto Radovan Rončević (LD Zoran Kesler).

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica), a drugi Vuk Zuković (LD Pljevlja).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Zoran Mićunović (Lo Dr Zoran Kesler), drugo Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), treće Dragan Tadić (LO Bajo Pivljanin), četvrto  Darko Raičević (LO Bijelo Polje), a peto Predrag Đurović (LD Pljevlja).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Boris Dragović (DOO Danilovgrad), drugo Branko Peković (LO Dr Zoran Kesler), treće Miloš Kotlaja (LD Pljevlja),  četvrto  Srđan Radović (LD Pljevlja), a peto Zoran Ćirović (LD Pljevlja).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nemanja Ćirović (LD Pljevlja), drugo Vuk Džogaz (LD Pljevlja) i treće Vladimir Despotović (LD Pljevlja).

Kod veterana najboji je bio Dobrilo Ječmenica (LD Pljevlja), a drugi je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

Rezultati Opštinskog takmičenja su:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Aleksandar Džogaz.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Predrag Đurović, drugi je Srđan Radović, treći Božidar Kotlaja, četvrti Denis Ajanović i peti Zoran Ćirović.

Kod veterana najboji je bio Vuk Zuković.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Miloš Kotlaja, drugi je Zoran Ćirović, treći Srđan Radović, četvrti Predrag Đurović i peti Aleksandar Džogaz.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Nemanja Ćirović, drugi je Vuk Džogaz i treći Vladimir Despotović.

Kod veterana najboji je bio Dobrilo Ječmenica. Ovo takmičenje kao i sva dosadašnja u Crnoj Gori je bilo besplatno za sve učesnike. Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje, za postignute rezultate.

TABELA