ODRŽAN GRAND PRIX BIJELO POLJE 2022

Na strelištu  u Majstorovina u Bijelom Polju 5.11.2022. godine održano je takmičenje u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći i 100 metara stojeći.

Organizacija takmičenja jebila na visokom nivou od same pripreme strelišta i osoblja koje je vodilo brigu o samom takmičenju pa je time Lovačka organizacija Bijelo Polje pokazala da zaslužuje, u pravom smislu riječi, ovakve sportske manifestacije koje su ujedno i dio obaveze u obuci i rukovanju lovačkim naoružanjem.

Prisutne gledaoce i takmičare pozdravio je predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković ispred Saveza koji je, između ostalog, istakao koliki je značaj lovstva i lovnog streljaštva u Crnoj Gori, koji baštine dugu i bogatu tradiciju, pohvalio rad LO Bijelo Polje i naglasio da će ovakvih i sličnih manifestacija i u buduće biti u Bijelom Polju.

Ispred domaćina takmičenja je otvorio predsjednik Lovačke organizacije Darko Raičević koji je gostima poželio dobrodošlicu, a svim takmičarima dobre rezultate i kazao da će sledeće godine Bijelo Polje biti ponovo domaćin ovakvog takmičenja, te da će raditi na promociji lovstva i streljaštva u Lovačkoj organizaciji koja ima dugu tradiciju.

Takmičenje je proteklo kao i prethodna u lijepom druženju, a takmičari su postigli visoke rezultate.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Milorad Bulatović (LD Lovac), drugo Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), treće Nikola Marković (LD Cetinje).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Filip Stanišić (LD Mojkovac), drugo Blažo Grgurović (LU Kotor), treće Suad Pilica (LO Bijelo Polje), četvrto  Danilo Nišavić (LO Bijelo Polje) i peto Amar Pilica (LO Bijelo Polje).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Nikola Marković (LD Cetinje), drugo Filip Stanišić (LD Mojkovac), treće Milorad Bulatović (LD Lovac), četvrto Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja) a peto Blažo Grgurović (LU Kotor).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mihailo Radović (LO Bijelo Polje), drugo Uroš Konatar (LO Bijelo Polje).

Kod veterana najboji je bio Vojinović Tomislav (LO Bijelo Polje), drugi Vuk Vlaović (LO Bijelo Polje).

Na opštinskom takmičenju Bijelo Polje 2022 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Suad Pilica, drugi je Danilo Nišavić, treći Amar Pilica, četvrti Darko Raičević.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Darko Raičević, drugi je bio Nikola Konatar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Mihailo Radović, drugo Uroš Konatar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Tomislav Vojinović a drugi je bio Vuk Vlaović.

Tablela GRAN PRIX BIJELO POLJE 2022