ODRŽAN GRAND PRIX BIJELO POLJE 2024

Na strelištu “Majstorovina” u Bijelom Polju, 18. maja 2024. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu  Grand Prix Bijelo Polje 2024, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i Varmint kat. i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LO „Primorje“), drugo Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“), treće Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), četvrto Radović Srđan (LD „Pljevlja“) i peto Stanišić Filip (LO „Podgorica“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Kulinović Nikola (LU „Orjen“), drugo Đurović Predrag (LD „Pljevlja“), treće Brajović Željko (LU „Orjen“), četvrto Rotković Nikola  (LU „Orjen“), i peto Raičević Darko (LO „Bijelo Polje“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Crevar Duško (LO „Primorje“), treće Brajović Željko (LU „Orjen“), četvrto Dragović Boris (LO „Podgorica“) i peto Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori  prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LD „Primorje“), drugo Dragović Boris (LO „Podgorica“), treće Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), četvrto Raičević Darko (LO „Bijelo Polje“) i peto Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dzogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Dragović Boris (LO „Podgorica“), treće Peković Branko (LO „Dr Zoran Kesler“), četvrto Radović Srđan (LD „Pljevlja“), a peto Marković Nikola (LD „Cetinje“).

Na opštinskom takmičenju „Bijelo Polje“ 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Raičević Darko, drugo Popović Veselin, treće Nišavić Danilo, četvrto Maslovarić Miloš i peto Pilica Suad.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Darko, drugo Nišavić Danilo, treće Popović Veselin, četvrto Baltić Vuk i peto Medojević Milan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Raičević Darko.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Raičević Darko, drugo Pućurica Rešad, treće Voinović Tomislav, četvrto Nišavić Vukota i peto Baltić Vuk.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

TABELA PRIX BIJELO POLJE 2024