ODRŽAN GRAND PRIX BUDVA 2022

Na strelištu Brajići u Budvi 21. maja 2022. godine održan je Grand Prix Budva 2022 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.U okviru Grand Prix Budva 2022 održano je i opštinsko takmičenje Budva 2022 u istim disciplinama.

Takmičenje je otvorio Nebojša Lučić predsjednik Lovačke organizacije Primorje koji je pozdravio sve prisutne i poželio im puno uspjeha.Takmičenje je bilo odlično organizovano od strane Lovačke organizacije Primorje, tako da će se ubuduće svake godine odrzavati u organizaciji Lovačkog saveza Crne Gore i suorganizatora Lovačke organizacije Primorje.

Na Grand Prix Budva 2022 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Duško Crevar (LO Primorje), drugo Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), treće Nikola Marković (LD Cetinje)., i četvrto Boris Dragović (DOO Danilovgrad).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuk Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), drugo Srđan Radović (LD Pljevlja), treće Milan Maraš (LO Podgorica), četvrto  Miloš Marković (LD Cetinje) i peto Ivan Jukanović (LO Primorje).

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Duško Crevar (LO Primorje), drugo Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), treće Boris Dragović (DOO Danilovgrad), četvrto  Nikola Marković (LD Cetinje), a peto Vuk Mićunović (LO Dr Zoran Kesler).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Branko Peković (LO Dr Zoran Kesler), drugo Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), treće Nikola Marković (LD Cetinje),  četvrto  Boris Dragović (DOO Danilovgrad), a peto Vuk Mićunović (LO Dr Zoran Kesler).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Zdravko Jukanović (LU Primorje), a drugo Danilo Brajović (LD Orjen).

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

Na opštinskom takmičenju Budva 2022 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Duško Crevar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Ivan Jukanović.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Ivan Jukanović.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Zdravko Jukanović.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

TABELA GRAND PRIX BUDVA 2022