ODRŽAN GRAND PRIX KOLAŠIN 2024

Na strelištu “Knež Do” u Kolašinu, 1. juna 2024. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu  Grand Prix Kolašin 2024, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i Varmint kat. i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje su otvorili predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i potpredsjednik opštine Kolašin Miodrag Miki Bulatović koji su, između ostalog, pozdravili takmičare i poželjeli im dobre rezultate i uspjeh na takmičenju.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Marković Nikola (LD „Cetinje“), treće Stanišić Filip (LO „Podgorica“), četvrto Dragović Boris (LO „Podgorica“) i peto Crevar Duško (LO „Primorje“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Raičević Darko (LO „Bijelo Polje“), drugo Brajović Željko (LU „Orjen“), treće Vuković Aleksandar (LD „Durmitor“), četvrto Vešović Milovan  (LD „Lovac“) i peto Kulinović Nikola (LU „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LO „Primorje“), drugo Stanišić Filip (LO „Podgorica“), treće Bulatović Milorad (LD „Lovac“), četvrto MarkovićNikola (LD „Cetinje“) i peto Kulinović Nikola (LU „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori  prvo mjesto zauzeo je Radović Srđan (LD „Pljevlja“), drugo Dragović Boris (LO „Podgorica“), treće Vuković Aleksandar (LD „Durmitor“), četvrto Stanišić Filip (LO „Podgorica“) i peto Grgurović Blažo (LU „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Bulatović Milorad (LD „Lovac“), drugo Vlahović Janko (LD „Lovac“), treće Dragović Boris (LO „Podgorica“), četvrto Marković Nikola (LD „Cetinje“), a peto Rotković Nikola (LD „Orjen“).

Na opštinskom takmičenju „Kolašin“ 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Bulatović Milorad.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vešović Milovan, drugo Vlahović Janko, treće Popović Radojica, četvrto Đinović Sveto i peto Milošević Veselin.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Bulatović Milorad, drugo Vlahović Janko, treće Milošević Boško ičetvrto Popović Radojica.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Bulatović Milorad, drugo Vešović Milovan itreće Vlahović Janko.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Bulatović Milorad, drugo Vlahović Janko, treće Popović Radojica ičetvrto Rnković Aleksa.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Tabela GRAND PRIX KOLAŠIN 2024