ODRŽAN MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ 2022

Na strelištu  u Bare Žugića na Žabljaku 11. septembra 2022. godine održan je Memorijal Miloš Vuković 2022 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, nagrada Mišo Vuković i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

U okviru Memorijala Miloš Vuković 2022 održano je i opštinsko takmičenje Žabljak 2022 u istim disciplinama.

Na Memorijalu Miloš Vuković 2022 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Nikola Marković (LD Cetinje), drugo Aleksandar Džogaz  (LD Pljevlja) i treće Boris Dragović (DOO Danilovgrad).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), drugo Nikola Rotković (LD Orjen), treće Filip Stanišić (LO Podgorica), četvrto  Nikola Kulinović  (LD Orjen) i peto Miroslav Žugić (LD Durmitor).

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, nagrada Mišo Vuković, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Aleksandar Džogaz  (LD Pljevlja), drugo Nikola Ljesar (LU Kotor), treće Miroslav Žugić (LD Durmitor), četvrto Boris Dragović (DOO Danilovgrad), a peto Miroslav Raonić (LD Durmitor).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Nikola Marković (LD Cetinje), drugo Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), treće Svetozar Rončević (LO Dr Zoran Kesler),  četvrto Vesko Rončević (LO Dr Zoran Kesler), a peto Branko Peković (LO Dr Zoran Kesler).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Danilo Brajović (LD Orjen), drugo Luka Vučinić.

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

Na opštinskom takmičenju Žabljak 2022 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Miroslav Žugić, drugi je Miroslav Raonić, treći Ivan Bulić, četvrti Vito Rondović i peti Ivan Vuković.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, nagrada Mišo Vuković, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Miroslav Žugić, drugo Miroslav Raonić, treće Ivan Vuković, četvrto Bojan Vuković, a peto Ivan Bulić.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Veselin Jovović, drugi je bio Miroslav Žugić, treći Bojan Vuković, četvrti Ivan Vuković.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Tabela Memorijal Miloš Vuković 2022