ODRŽAN MEMORIJAL VUKOSAV ABA ABAZOVIĆ 2024

Na strelištu “Ivanovo Polje” u Pljevljima, 4. maja 2024. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu  Memorijal Vukosav Aba Abazović 2024, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i Varmint kat. i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Radović Srđan (LD „Pljevlja“), drugo Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), treće Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“), četvrto Crevar Duško (LO „Primorje“) i peto Vuković Goran (LU „Bajo Pivljanin“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Kulinović Nikola (LU „Orjen“), drugo Brajović Željko (LU „Orjen“), treće Vuković Aleksandar (LD „Durmitor“), četvrto Rajević Željko  (LU „Orjen“), i peto Džogaz Vuk (LD „Pljevlja“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Zuković Vuk (LD „Pljevlja“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Radović Srđan (LD „Pljevlja“), treće Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“), četvrto Vuković Goran (LU „Bajo Pivljanin“) i peto Kulinović Nikola (LU „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori  prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LD „Primorje“), drugo Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), treće Maraš Milan (LD „Zeta“), četvrto Vuković Goran (LU „Bajo Pivljanin“) i peto Radović Srđan (LD „Pljevlja“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Đurović Predrag (LD „Pljevlja“), drugo Brajović Željko (LU „Orjen“), treće Marković Nikola (LD „Cetinje“),  četvrto  Kulinović Nikola (LU „Orjen“), a peto Dragović Boris (LO „Podgorica“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Jovović Radovan  (LO „Dr Zoran Kesler“), drugo Damjanović Radovan (LO „Dr Zoran Kesler“), a treće Marković Momčilo (LO „Dr Zoran Kesler“).

Na opštinskom takmičenju „Pljevlja“ 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Radović Srđan, a drugo Džogaz Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Vuk, drugo Kljajević Blagoje, treće Janjušević Rade, četvrto Zuković Mithad i peto Marković Milan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo Zuković Vuk.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Dzogaz Aleksandar, drugo Radović Srđan, treće Đurović Predrag, četvrto Marković Milan i peto Dacić Jovan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar, drugo Radović Srđan.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Đurović Predrag, drugo Džogaz Vuk, treće Gogić Branko, četvrto Despotović Miloš i peto Jelovac Milorad.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Tabela Memorijal Vukosav Aba Abazović 2024.