GRAND PRIX BIJELO POLJE

Zajedničkim radom i saradnjom  Lovačke organizacije „Bijelo Polje“ sa Opštinom Bijelo Polje došlo je do napretka.

Uz pomoć Opštine Bijelo Polje uređeno je buduće strelište koje će biti uslovno za sva buduća takmičenja kako na državnom tako na međunarodnom nivou. U budućnosti će takođe služiti i za obuku mladih lovaca kao i za predavanja o prirodi, a sve sa ciljem da lovstvo u cjelini bude još više zastupljeno u međunarodnim okvirima. Vidljiv je napredak i na uzgoju i zaštiti divljači.

Takmičenje na strelištu Majstorovina u Bijelom Polju Grand Prix Bijelo Polje 2021, koje je održano 18. septembra 2021. godine, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, u okviru koga je održano i opštinsko takmičenje u istim disciplinama, otvorio je predsjednik opštine Petar Smolović.

U svojoj pozdravnoj riječi predsjednik Smolović je kazao da će Opština i u buduće raditi na još većem razvoju Lovačke organizacije, te naglasio da je od izuzetnog značaja očuvanje prirodnih bogastava koje opština Bijelo Polje ima kada je u pitanju priroda i divljač, kao i to da će u budućnosti imati intezivnu saradnju sa Lovačkom organizacijom.

Ispred Lovačkog  saveza Crne Gore prisutne je pozdravio predsjednik Saveza Nikola Marković, koji je prilikom svog govora posebno istakao  koliko je lovstvo kao oblast značajna, šta je potrebno raditi u budućnosti u dijelu uzgoja i zaštite i edukacije u cjelini i tom prilikom uručio priznanje Lovačkoj organizaciji za dosadašnji rad na tom polju.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Lovačke organizacije „Bijelo Polje“ Darko Raičević i kazao da će Lovačka organizacija na ovakvim i sličnim događajima uvijek biti dobar domaćin i da će raditi predano u svim značajnim oblastima koja su vezana za Lovačku organizaciju koja želi biti partner svim subjektima koji su zainteresovani za napredak i što bolju budućnost.

Na Grand Prix Bijelo Polje 2021 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Boris Dragović (DOO Danilovgrad), drugo Nikola Marković  (LD Cetinje), treće Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), i četvrto Dragan Tadić (LU Bajo Pivljanin).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Srđan Radović (LD Pljevlja), drugo Miloš Marković (LD Cetinje), treće Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), četvrto  Dragan Vučinić (LD Orjen) i peto Veljko Nikolić (LD Orjen).

Kod veterana najboji je bio Dragan Vučinić (LD Orjen), a drugi je Veljko Nikolić (LD Orjen).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Radovan Rončević (LO Dr Zoran Kesler), drugo Branko Peković (LO Dr Zoran Kesler) treće Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler),  četvrto  Svetozar Rončević (LO Dr Zoran Kesler),  a peto Dragan Tadić (LU Bajo Pivljanin).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Andrija Dragović (DOO Danilovgrad), drugo Čedomir Stešović (LO Bijelo Polje),  a treće Radovan Vlaović (LO Bijelo Polje).

Kod veterana najboji je Nikolić Veljko (LD Orjen), drugi je  Tomislav Vojinović (LO Bijelo Polje),a treći Dragan Vučinić  (LD Orjen).

Na opštinskom takmičenju Bijelo Polje 2021 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Darko Raičević, drugo Almin Ramović, treće Damir Hasanović, četvrto Petar Lazović i peto Emin Kajević.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Darko Raičević, drugo Petar Lazović, treće Luka Vojinović, četvrto Amar Pilica i peto Zoran Grandov.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Čedomir Stešović, a drugo Radovan Vlaović.

U kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Tomislav Vojinović.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Takmičenje je održano uz poštovanje mjera koje su donešene u cilju spriječavanja korona virusa.

TABELA GRAND PRIX BIJELO POLJE