ODRŽAN GRAND PRIX KOLAŠIN

Na strelištu Knež Do u Kolašinu 19. septembra 2021. godine održan je Grand Prix Kolašin 2021 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. U okviru Grand Prix Kolašin 2021 održano je i opštinsko takmičenje Kolašin 2021 u istim disciplinama.

U opštinskom dijelu takmičenja pravo učešća imali su takmičari sve tri lovačke organizacije, „Lovac“, „Rovca“ i „Manastir Morača“, a isti protokol je važio kao i za sva takmičenja, za sve učesnike iz svih lovačkih organizacija, iz sva tri Društva su takmičari imali predviđene nagrade za plasman.

Takmičenje je održano na prostoru imanja porodice Milošević koja je omogućila da se ovakvo lijepa lovnosportska manifestacija održi za što joj je Lovački savez Crne Gore uručio Zahvalnicu.

Takmičenje je otvorio predsjednik opštine Milosav Bato Bulatović koji je pozdravio sve prisutne, poželio im dobrodošlicu i kazao koliki je značaj ovakvih i sličnih manifestacija za Kolašin i da će Kolašin kao i do sada biti partner u svim aktivnostima koje su značajne kako za opštinu tako i za državu u cjelini.

Prisutne je takođe pozdravio i predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i kazao koliki je značaj ovakvih takmičenja ne samo kod nas nego i u svijetu, a koje Lovački savez organizuje i održava od 2002 godine redovno, po evropskim standardima, obzirom da smo od te godine primnjeni u punopravno članstvo evropske i svjetske federacije za lovstvo. Kazao je da će u budućnosti još više zaživjeti ovakva takmičenja sve sa ciljem podizanja nivoa obrazovanja u ovoj važnoj oblasti i da gađanjem u papirne mete više će se sačuvati fond divljači koje imamo u našim lovištima.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Lovačkog društva „Lovac“ iz Kolašina Radoica Milošević koji je takmičarima poželio dobrodošlicu, uspjeh na takmičenju i dobro druženje.

Na Grand Prix Kolašin 2021 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), drugo Duško Crevar  (LO Primorje), treće Nikola Marković (LD Cetinje)., četvrto Boris Dragović (LO Danilovgrad) i peto Dragan Tadić (LO Bajo Pivljanin).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Srđan Radović (LD Pljevlja), drugo Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), treće Filip Stanišić (LO Dr Zoran Kesler), četvrto  Darko Raičević (LO Bijelo Polje) i peto Milan Maraš (LO Podgorica).

Kod veterana najboji je bio Nikolić Veljko (LD Orjen), drugi je Dragan Vučinić (LD Orjen), a treći Božidar Vučinić (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Darko Raičević (LO Bijelo Polje), drugo Milan Maraš (LO Podgorica), treće Boris Dragović (DOO Danilovgrad), četvrto Duško Crevar (LO Primorje), a peto Miloš Marković (LD Cetinje).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Branko Peković (LO Dr Zoran Kesler), drugo Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), treće Milorad Bulatović (LD Lovac Kolašin),  četvrto  Radovan Rončević (LO Dr Zoran Kesler),  a peto Blagoje Rotković (LD Orjen).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Andrija Dragović (DOO Danilovgrad), drugo Ilija Radulović (LD Lovac Kolašin),  a treće Vuk Anđelić (LD Lovac Kolašin).

Kod veterana najboji je Dragan Vučinić (LD Orjen), drugi je  Božidar Vučinić (LO Podgorica), a treći Veljko Nikolić  (LD Orjen).

Na opštinskom takmičenju Kolašin 2021 u okviru LD Lovac Kolašin postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Milorad Bulatović, drugo Vlado Bojić, treće Nenad Anđelić, četvrto Darko Popović i peto Milosav Bulatović.

Kod veterana najbolji je bio Marko Bošković.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Milorad Bulatović, drugi je Aleksa Rnković, treći Nenad Anđelić, četvrti Goran Rakočević i peti Radoica Milošević.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Ilija Radulović, a drugi Vuk Anđelić.

Na opštinskom takmičenju u kategoriji veterana, 100 metara sa mehaničkim nišanom, pobijedio je gospodin Gojko Vlahović, član Lovačkog društva „Lovac“ koji je ostvario odličan rezultat sa svojih 94 godine.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Takmičenje je održano uz strogo poštovanje mjera koje su donešene u cilju spriječavanja korona virusa.

TABELA GRAND PRIX KOLAŠIN