NAJAVA GRAND PRIX BIJELO POLJE

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se „Grand prix Bijelo Polje 2022“ održati u Bijelom Polju, na strelištu Majstorovina, u subotu 8. oktobra 2022 godine, sa početkom u 10 časova.

U okviru takmičenja „Grand prix Bijelo Polje 2022“ održaće se i opštinsko takmičenje „Bijelo Polje 2022“.

Takmičari će gađati nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom što je definisano Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom lovnom streljaštvu. Takmičenje će se održati po kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Disciplina 300 metara ležeći  će se  posebno bodovati i u ovoj disciplini mogu učestvovati svi takmičari. Za disciplinu 300 metara koristitiće se isključivo isti lovački karabini sa kojim su predhodno takmičari učestvovali na 100 i 200 metara, s tim što je moguće koristiti uveličanje na optičkom nišanu po slobodnom izboru samo za tu disciplinu.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  obavezno imati važeći oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu, shodnu Zakonu o oružiju i Zakona o divljači i lovstvu.

Napomena: Takmičari koji ne koriste svoje oružije, takmičiće se van konkurencije zbog velikog broja primjedbi sa proteklih takmičenja.

Takmičenje, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza

U slučaju eventualne promjene termina takmičari će biti blagovremeno obaviješteni.

Kontakt telefon: Lovačka organizacija “Bijelo Polje”, predsjednik Darko Raičević 067/519 -777