NAJAVA I KOLA KUPA LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE - GRAND PRIX BUDVA 2024

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se I Kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – GP  “Budva 2024” održati u Budvi, na strelištu “Brajići”, u subotu 16. marta 2024. godine, sa početkom u 9 časova.

Suorganizator takmičenja biće Lovačko društvo “Primorje” Budva.

Takmičari će gađati nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom što je definisano Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom lovnom streljaštvu. Takmičenje će se održati po kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Disciplina 300 metara ležeći  posebno će se  bodovati i u ovoj disciplini mogu učestvovati svi takmičari. Za disciplinu 300 metara koristitiće se isključivo isti lovački karabini sa kojim su predhodno takmičari učestvovali na 100 i 200 metara samo će biti moguće koristiti uveličanje na optičkom nišanu po slobodnom izboru.

Posebna kategorija: 300 metara (10 metaka) za Varmint cijevi (preko 17 mm) i puške koje ne odgovaraju standardu lovačkog karabina i Pravilniku o lovnom streljaštvu, koji je upodobljen sa međunarodnim standardima.

U okviru I Kola Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – GP  “Budva 2024” održati će se i opštinsko takmičenje „Budva 2024“ u istim disciplinama.

Takmičenje, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  imati ličnu kartu, oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu za 2024/25.

Zbog primjedbi strijelaca vršiće se kontrola oružja prilikom takmičenja.

Svaki takmičar mora koristiti isključivo svoj lovački karabin.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza  (www.lovackisavez.me). Takmičenjem će rukovoditi Dušan Vratnica pred. komisije za lovno streljaštvo, a suđenje će vršiti Boško Vujošević

Kontakt osoba, Duško Crevar, mob. tel. 067/823 - 337