ODRŽAN KUP LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE – GRAND PRIX BUDVA 2024

Na strelištu Lovačkog društva “Primorje” 16. marta 2024. godine održan je KUP Lovačkog saveza Crne Gore – Grand Prix Budva 2024 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i Varmint kat. i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju i kazao da se ovo i ovakva takmičenja održavaju dugi niz godina sve sa ciljem što bolje obučenosti u rukovanju lovačkog oružja i napomenuo da je poštovanje Zakona o oružju i Zakona o divljači i lovstvu obaveza svakog lovca i korisnika lovačkog oružja,

Ispred Lovačkog društva, domaćina takmičenja, koje je bilo dobro organizovano, prisutne lovce i takmičare je pozdravio predsjednik Društva Jovica Marković.

Na Kupu Lovačkog saveza Crne Gore – Grand prix Budva 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“), treće Dragović Boris (LO „Podgorica“), četvrto Crevar Duško (LD „Primorje“) i peto Rotković Nikola (LD „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Marković Miloš (LD „Cetinje“), drugo Kulinović Nikola (LD „Orjen“), treće Vuković Aleksandar (LD „Durmitor“), četvrto Rajović Željko  (LD „Orjen“), i peto Brajović željko (LD „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Nikolić Veljko (LU „Kotor“),a drugo Vučinić Dragan (LD „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), drugo Rotković Nikola (LD „Orjen“), treće Crevar Duško (LD „Primorje), četvrto Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“) i peto Vuković Aleksandar (LD „Durmitor“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LD „Primorje“), drugo Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“), treće Maraš Milan (LD „Podgorica“), četvrto Grgurević Blažo (LU „Kotor“) i peto Tadić Dragan (LU Bajo Pivljanin“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Brajović Željko (LD „Orjen“), drugo Marković Miloš (LD „Cetinje“), treće Marković Nikola (LD „Cetinje“),  četvrto  Dačević Lazar (LO „Dr Zoran Kesler“), a peto Džogaz Aleksandar (LD „Pljevlja“).

Na opštinskom takmičenju „ Budva“ 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Jukanović Ivan, drugo Martinović Filip, a treće Ivanović Željko.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško, drugo Jukanović Ivan a treće Martinović Filip.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško, drugo Konstatin Gavrilov i treće Jukanović Ivan.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Jukanović Ivan.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Tabela Grand Prix Budva 2024