ODRŽAN MEMORIJAL DRAGAN ŠAKOTIĆ 2023

Na strelištu “Kunovo” u Nikšiću 23. septembra 2023. godine održan je  Memorijal „Dragan Šakotić“ 2023 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Bez obzira na vjetar tog dana koji je najveći problem strijelcima postignuti su odlični rezultati.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju.

Na Memorijalu „Dragan Šakotić“ 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dzogaz Aleksandar, drugo Dragović Boris, treće Marković Nikola, četvrto Mićunović Zoran i peto Mićunović Vuk.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Čanović Nikola, drugo Grgurović Blažo, treće Brajović Željko, četvrto Brajović Vido i peto Rotković Nikola.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Marković Momčilo a drugo Šundić Milan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola, drugo Crevar Duško, treće Mićunović Zoran, četvrto Džogaz Aleksandar i peto Mićunović Vuk.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji veterani, prvo mjesto zauzeo je Šundić Milan a drugo Marković Momčilo.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar, drugo Mićunović Zoran, treće Dragović Boris, četvrto Mićunović Vuk i peto Vuković Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Peković Branko, drugo Mićunović Vuk, treće Rončević Svetozar, četvrto  Dačević Matija, a peto Džogaz Aleksandar.

Na opštinskom takmičenju „ Nikšić“ 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran a drugo Mićunović Vuk.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Čanović Nikola a drugo Guzina Luka. U istoj disciplini u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je  Marković Momčilo a drugo Šundić Milan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran, drugo Mićunović Vuk a treće Guzina Luka.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran a drugo Mićunović Vuk.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Peković Branko, drugi je bio Mićunović Vuk, treći Rončević Svetozar, četvrti Dačević Matija i peti Rončević Radovan. U istoj disciplini u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je  Marković Momčilo a drugo Džaković Radoš.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

TABELA