ODRŽAN MEMORIJAL DRAGAN ŠAKOTIĆ 2024

Na strelištu “Kunovo” u Nikšiću, 13. aprila 2024. godine održano je takmičenje u lovnom streljaštvu  Memorijal Dragan Šakotić 2024, u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i Varmint kat. i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju.

Ispred Lovačke organizacije „Dr Zoran Kesler“, domaćina takmičenja, prisutne lovce i takmičare pozdravio je predsjednik Organizacije Milan Vujović.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Tadić Dragan (LD „Bajo Pivljanin“), drugo Dragović Boris (LO „Podgorica“), treće Mićunović Zoran (LO „Dr Zoran Kesler“), četvrto Mićunović Vuk (LO „Dr Zoran Kesler“) i peto Špadijer Luka (LD „Cetinje“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Vuković Aleksandar (LD „Durmitor“), drugo Marković Miloš (LD „Cetinje“), treće Brajović Željko (LD „Orjen“), četvrto Škuletić Boško  (LO „Dr Zoran Kesler“), i peto Kulinović Nikola (LD „Orjen“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Nikolić Veljko (LU „Kotor“), drugo Vučinić Dragan (LD „Orjen“), treće Jovović Radovan (LO „Dr Zoran Kesler“), četvrto Marković Momčilo (LO „Dr Zoran Kesler“) i peto Šundić Milan (LO „Dr Zoran Kesler“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Tadić Dragan (LD „Bajo Pivljanin“), drugo Špadijer Luka (LD „Cetinje“), treće Mićunović Zoran (LO „Dr Zoran Kesler“), četvrto Dragović Boris (LO „Podgorica“) i peto Mićunović Vuk (LO „Dr Zoran Kesler“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Veljko Nikolić (LU „Kotor“).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori  prvo mjesto zauzeo je Marković Nikola (LD „Cetinje“), drugo Tadić Dragan (LU „Bajo Pivljanin“), treće Maraš Milan (LD „Zeta“), četvrto Mićunović Vuk (LO „Dr Zoran Kesler“) i peto Marković Miloš (LD „Cetinje“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dragović Boris  (LO „Podgorica“), drugo Peković Branko (LO „Dr Zoran Kesler“), treće Škuletić Boško (LO „Dr Zoran Kesler“),  četvrto  Marković Nikola (LD „Cetinje“), a peto Mićunović Vuk (LO „Dr Zoran Kesler“).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Jovović Radovan  (LO „Dr Zoran Kesler“), drugo Damjanović Radovan (LO „Dr Zoran Kesler“), a treće Marković Momčilo (LO „Dr Zoran Kesler“).

Na opštinskom takmičenju „Nikšić“ 2024 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran, a drugo Mićunović Vuk.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Škuletić Boško, drugo Rončević Radovan, treće Čanović Nikola, četvrto Gardašević Božidar i peto Perović Milorad.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo Jovović Radovan, drugo Marković Momčilo i treće Šundić Milan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran, drugo Mićunović Vuk, treće Guzina Luka, četvrto Perović Milorad i peto Gardašević Božidar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk, drugo Škuletić Boško i treće Peković Branko.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Peković Branko, drugo Škuletić Boško, treće Mićunović Vuk, četvrto Nikčević Boško i peto Dačević Matija.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Jovović Radovan, drugo Damjanović Radovan, treće Marković Momčilo.Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Tabela Memorijal "Dragan Šakotić" 2024