NAJAVA TAKMIČENJA U LOVNOM STRELJAŠTVU MEMORIJAL DRAGAN ŠAKOTIĆ 2024

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se takmičenje u lovnom streljaštvu,  Memorijal “Dragan Šakotić” 2024 održati u Nikšiću, na strelištu “Kunovo”, u subotu 13. aprila 2024. godine, sa početkom u 9 časova.

Suorganizator takmičenja biće Lovačka organizacija “Dr Zoran Kesler” iz Nikšića.

Takmičari će gađati nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom što je definisano Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom lovnom streljaštvu. Takmičenje će se održati po kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Disciplina 300 metara ležeći  posebno će se  bodovati i u ovoj disciplini mogu učestvovati svi takmičari. Za disciplinu 300 metara koristitiće se isključivo isti lovački karabini sa kojim su predhodno takmičari učestvovali na 100 i 200 metara samo će biti moguće koristiti uveličanje na optičkom nišanu po slobodnom izboru.

Posebna kategorija: 300 metara (10 metaka) za Varmint cijevi (preko 17 mm) i puške koje ne odgovaraju standardu lovačkog karabina i Pravilniku o lovnom streljaštvu, koji je upodobljen sa međunarodnim standardima.

U okviru II Kolo Kupa Lovačkog saveza Crne Gore – Memorijal “Dragan Šakotić” 2024 održati će se i opštinsko takmičenje „Nikšić“ 2024 u istim disciplinama.

Takmičenje, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  imati ličnu kartu, oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu za 2024/25 lovnu godinu.

Zbog primjedbi strijelaca vršiće se kontrola oružja prilikom takmičenja.

Svaki takmičar mora koristiti isključivo svoj lovački karabin.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza  (www.lovackisavez.me). Takmičenjem će rukovoditi Dušan Vratnica pred. komisije za lovno streljaštvo, a suđenje će vršiti Boško Vujošević

Kontakt osoba, Milan Vujović, mob. tel. 068/844 - 820