ODRŽAN MEMORIJAL MILOŠ VUKOVIĆ 2023

Na strelištu “Visoravan Jezera - pored restorana Izvor” u Žabljaku 16. septembra 2023. godine održan je  Memorijal „Miloš Vuković“ 2023 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore,Nikola Marković koji je pozdravio takmičare prigodnim govorom i poželio im uspjeh na takmičenju.

Na Memorijalu „Miloš Vuković“ 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško, drugo Dragović Boris, treće Mićunović Zoran, četvrto Stanišić Filip i peto Marković Nikola.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Grgurević Blažo, drugo Popović Predrag, treće Žugić Miroslav, četvrto Kulinović Nikola i peto Raonić Miroslav.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, nagrada „Mišo Vuković“ prvo mjesto zauzeo je Kulinović Nikola, drugo Crevar Duško, treće Raonić Miroslav, četvrto Stanišić Filip i peto Vuković B. Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Dragović Boris, drugo Crevar Duško, treće Maraš Milan, četvrto Gajević Marko i peto Vuković B. Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dragović Boris, drugo Bulić Ivan, treće Peković Branko, četvrto  Mićunović Zoran, a peto Marković Nikola.

Na opštinskom takmičenju „ Žabljak“ 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Popović Predrag, drugi je Žugić Miroslav, treći Vuković B. Aleksandar, četvrti Raonić Miroslav i peti Vuković M. Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, nagrada Mišo Vuković, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Raonić Miroslav, drugo Vuković B. Aleksandar, treće Rondović Miroslav, četvrto Rondović Vitomir, a peto Popović Predrag.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Vuković B. Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Bulić Ivan, drugi je bio Džaković Stefan, treći Žugić Miroslav, četvrti Raonić Miroslav i peti Rondović Miroslav.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

TABELA