NAJAVA MEMORIJALA “MILOŠ VUKOVIĆ 2023”

Slika iz arhiva: Učesnici takmičenja Memorijal Miloš Vuković 2014

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se Memorijal “Miloš Vuković 2023” održati u Žabljaku, na strelištu “Visoravan Jezera - pored restorana Izvor”, u subotu 16. septembra 2023 godine, sa početkom u 9 časova.

Takmičari će gađati nepokretnu metu divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom što je definisano Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom lovnom streljaštvu. Takmičenje će se održati po kategorijama: juniori, seniori i veterani.

Disciplina 300 metara ležeći  (nagrada „Mišo Vuković“) posebno će se  bodovati i u ovoj disciplini mogu učestvovati svi takmičari. Za disciplinu 300 metara koristitiće se isključivo isti lovački karabini sa kojim su predhodno takmičari učestvovali na 100 i 200 metara samo će biti moguće koristiti uveličanje na optičkom nišanu po slobodnom izboru.

Posebna kategorija: 300 metara (10 metaka) za Varmint cijevi (preko 17 mm) i puške koje ne odgovaraju standardu lovačkog karabina i Pravilniku o lovnom streljaštvu, koji je upodobljen sa međunarodnim standardima.

U okviru Memorijala „Miloš Vuković 2023“ održati će se i opštinsko takmičenje „Žabljak 2023“ u istim disciplinama.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  imati ličnu kartu, oružni list za oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu za 2023/24.

Zbog primjedbi strijelaca vršiće se kontrola oružja prilikom takmičenja.

Svaki takmičar mora koristiti isključivo svoj lovački karabin.

Takmičenje, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza  (www.lovackisavez.me). Takmičenjem će rukovoditi Dušan Vratnica predsjednik Komisije za lovno streljaštvo, a suđenje će vršiti Boško Vujošević