ODRŽAN MEMORIJAL VUKOSAV ABA ABAZOVIĆ 2023

Na strelištu “Ivanovo polje” u Pljevljima 7. oktobra 2023. godine održan je  Memorijal „Vukosav Aba Abazović“ 2023 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju pohvalivši organizaciju takmičenja.

Na Memorijalu „Vukosav Aba Abazović“ 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško, drugo Dragović Boris, treće Radović Srđan, četvrto Džogaz Aleksandar i peto Marković Nikola.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Vuk, drugo Kulinović Nikola, treće Bulić Ivan, četvrto Rajević Željko i peto Đerković Vasilije.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško, drugo Kulinović Nikola, treće Stanišić Filip, četvrto Džogaz Aleksandar i peto Dragović Boris.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Stanišić Filip, drugo Džogaz Aleksandar, treće Marković Nikola, četvrto Crevar Duško i peto Maraš Milan.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Peković Branko, drugo Ćorsović Boris, treće Kotlaja Miloš, četvrto  Dragović Boris, a peto Rajović Željko.

Na opštinskom takmičenju „Pljevlja“ 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Radović Srđan a drugo Džogaz Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Rajević Željko, drugo Đerković Vasilije, treće Đurović Predrag, četvrto Šćekić Arsenije i peto Đerković Lazar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći, u kategoriji seniori, prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar, drugo Radović Srđan, treće Đerković Vasilije, četvrto Kotlaja Božidar.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Kotlaja Miloš, drugi je bio Đurović Predrag, treći Džogaz Vuk, četvrti Kotlaja Božidar i peti Džogaz Aleksandar.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

TABELA