ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE

Redovna sjednica Skupštine Lovačkog saveza Crne Gore održana je u Podgorici 21 decembra 2015. godine.

Na ovoj sjednici razmatran je Izvještaj o radu između dvije sjednice Skupštine kojeg je podnio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković, finansijski Izvještaj za 2014 godinu, stanje u lovstvu, planirane aktivnosti za naredni period i druga pitanja od značaja za rad Lovačkog saveza Crne Gore i njegovih članica i sveukupno lovstvo.

Predstavnici članica, lovačkih udruženja i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači upoznati su sa novinama u lovnom zakonodavstvu, planskoj i izvještajnoj dokumentaciji, obrazovanju, programima i projektima u  lovstvu,  međunarodnim aktivnostima, kao i sa streljačkim takmičenja i drugim aktivnostima u izvještajnom periodu.

Istaknut je i ove godine veliki doprinos lovaca kada je u pitanju realizacija projekat Podrška u kontroli i iskorjenjivanju bjesnila i klasične svinjske kuge u Crnoj Gori koji je od značaja za zdravlje ljudi i koji se pod okriljem Evropske Unije realizuje u našoj zemlji i zemljama regiona već više godina.

Sve aktivnosti ocjenjene su dobrim i Izvještaji su jednoglasno usvojeni. Takođe, ocjenjeno je da su korisnici lovišta u izvještajnom periodu uspješno radili  na ostvarenju planiranih mjera gazdovanja koje su bile su  usmjerene na razvoju lovstva u Crnoj Gori.

U narednom periodu, zaključeno je na sjednici, potrebno  je još više raditi na ostvarenju zacrtanih ciljeva održivog razvoja divljači i prirode.