U NIKŠIĆU ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA

U petak, 29.10.2021 godine, u Nikšiću, na strelištu Kunovo održano je prvo lovačko takmičenje lokalnog karaktera u gađanju pokretnih meta (glinenih golubova).

Takmičenje je održano uz poštovanje propisanih mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković otvorio je takmičenje i poželio takmičarima puno uspjeha i dobro druženje.

U svom pozdravnom govoru predsjednik Marković rekao je da je u zadnje vrijeme Lovački savez Crne Gore donirao lovačkim društvima i organizacijama, članicama Saveza, nekoliko mašina za izbacivanje glinenih golubova, od kojih je jedna pripala Lovačkoj organizaciji „Dr Zoran Kesler“ iz Nikšića.

Poželio je da ovo takmičenje bude tradicionalno i da se na strelištu izgrade i prateći objekti, tako da ono može služiti, ne samo za opštinsko već i za državno i međunarodna takmičenja, te ukazao koliki je značaj ovakvog i sličnih takmičenja u lovnom streljaštvu kako za obuku korisnika lovačkog oružja tako i za bezbjednost lovaca kao i za očuvanje prirode i divljači u cjelini.

Na takmičenju su učestvovali članovi Lovačke organizacije „Dr Zoran Kesler“. Poslije osnovnog dijela u finale je ušlo prvih šest takmičara koji su pucali finale. Finalni poredak na kraju je bio sledeći, prvo mjesto zauzeo je Radovan Rončević, drugo Vesko Rončević, treće Zoran Rončević, četvrti je bio Marko Grgurević, peti Svetozar Rončević i šesti Zoran Mićunović.

Nagrade pobjednicima je uručio predsjednik Lovačke organizacije „Dr Zoran Kesler“ i pred. Komisije Dušan Vratnica.

Obzirom da je po prvi put održano ovakvo takmičenje rezultati su bili u drugom planu tako da je Lovački savez Crne Gore, kao i više puta do sada, pokazao brigu za svoje članice i njihove članove i obećao još više takmičenja ovog tipa u Nikšiću koji će biti domaćin i drugim Lovačkim društvima i organizacijama u budućnosti.