DODJELJENE NAGRADE NAJUSPJEŠNIJIM STRIJELCIMA

Najuspješnijim strijelcima u 2018 godini na takmičenjima koja Lovački savez Crne Gore organizuje već 17 godinu zaredom dodjeljene nagrade za postignuti najbolji rezultat.

Kao i prethodnih godina lovci Crne Gore takmičili su se u u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Ovo takmičenje lovaca Crne Gore započeto je 2002 godine na strelištu Ćemovsko polje u Podgorici, i iz godine u godinu, postajalo je sve kvalitetnije, sve više lovaca se takmičilo u sve više gradova Crne Gore, a rezultati iz godine u godinu su bili sve bolji i bolji.

Ove godine takmičenje je počelo u u Danilovgradu, slijedilo je takmičenje na Cetinju, zatim  takmičenje u Nikšiću - Memorijal Dragan Šakotić, potom Memorijal Miloš Vuković na Žabljaku i Memorijal „Vukosav Aba - Abazović“ u Pljevljima.

Pored ovih takmičenja, paralelno održano je i 5 opštinskih takmičenja i jedno međunarodno takmičenje u istim disciplinama.

Sva kola ovogodišnjeg takmičenja, kao i ranije, Lovački savez Crne Gore organizovao je u saradnji sa svojim članicama. Takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima, po svim održanim kolima, Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Pobjednici ovogodišnjeg XVII takmičenja  Lovačkog saveza Crne Gore  :

U  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, u kategoriji prvo - seniori pobjednik je Nikola Marković, član LD „Cetinje“ iz Cetinja, drugi je bio Tadić Dragan član LRD „Bajo Pivljanin“ iz Plužina dok je treće mjesto zauzeo Dzogaz Aleksandar član LD „Pljevlja“ iz Pljevalja.

U  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, u kategoriji II - seniori pobjednik je Darko Ćalasan, član LRD „Bajo Pivljanin“ iz Plužina, drugi je bio Goran Vuković  član LRD „Bajo Pivljanin“ iz Plužina dok je treće mjesto zauzeo Ivan Jukanović član LD „Primorje“ iz Budve.

U  gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom pobjednik je Tadić Dragan, član LRD „Bajo Pivljanin“ iz Plužina drugi je bio Milovan Radojević član DOO „Lovstvo“ iz Bara,  a treći Goran Mugoša član LD „Podgorica“ iz Podgorice.

Svim pobjednicima u kategoriji seniori uručene su plakete, a plaketa je dodjeljena i Božidaru Vučiniću za ukupan plasman u takmičenjima Lovačkog saveza Crne Gore 2018, u kategoriji veterani, stojeći i ležeći.

Planovi Lovačkog saveza Crne Gore su da okupi i lovce iz susjednih zemalja i šire i da ova takmičenja budu međunarodnog karaktera što bi bio dobar korak u još boljoj saradnji sa susjednim i drugim zemljama Evrope.