ODRŽAN MEMORIJAL“DRAGAN ŠAKOTIĆ“ 2020 UZ POŠTOVANJE PROPISANIH MJERA NACIONALNOG KORDINACIONOG TIJELA

Na strelištu Kunovo u Nikšiću 09. avgusta 2020. godine održan je Memorijal „Dragan Šakotić“ 2020 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom. U okviru Memorijala „Dragan Šakotić“ 2020 održano je i opštinsko takmičenje Nikšić 2020 u istim disciplinama.

Na Memorijalu „Dragan Šakotić“ 2020 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja), drugo Marković Nikola (LD Cetinje), treće Bulatović Milorad (LD Lovac Klašin)., četvrto Dragović Boris (DOO Danilovgrad) i peto Vuković Goran (LU Bajo Pivljanin).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško (LO Primorje), drugo Maraš Milan (LO Podgorica), treće Mićunović Zoran (LO Dr Zoran Kesler), četvrto  Jukanović Ivan (LU Primorje) i peto Delin Mladen (LD Pljevlja).

U revijalnoj disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, koja se ne boduje, postignuti su sledeći rezultati: prvo mjesto zauzeo je Džogaz Aleksandar (LD Pljevlja). drugo Delin Mladen (LD Pljevlja), treće Marković Nikola (LD Cetinje), četvrto Marković Miloš (LD Cetinje) i peto Mićunović Veselin (LO Zoran Kesler).

Kod veterana najboji je bio Jovović Radovan (LO Dr Zoran Kesler), drugi je Vučinić Božidar (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Peković Branko (LO Dr Zoran Kesler), drugo Vuković Goran (LO Bajo Pivljanin), treće Mićunović Zoran (LO Dr Zoran Kesler),  četvrto  Mićunović Vuk (LO Dr Zoran Kesler),  a peto Kavaja Rajko (LO Dr Zoran Kesler).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Dačević Matija (LO Dr Zoran Kesler), drugo Jukanović Zdravko (LU Primorje) i treće  Novaković Pavle (LO Podgorica).

Kod veterana najboji je Jovović Radovan (LO Dr Zoran Kesler), bio drugi je a treći Vučinić Božidar (LO Podgorica).

Na opštinskom takmičenju Nikšić 2020 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo Mićunović Veselin.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Zoran, drugo Mićunović Vuk, treće Peković Branko i četvrto Grgurević Marko.

Kod veterana najboji je bio Jovović Radovan.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Mićunović Zoran, drugo Kavaja Rajko, treće Peković Branko, četvrto Mićunović Vuk i peto Mićunović Veselin.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Dačević Matija, drugo Mićović Milika, a treće Kavaja Sava.

Kod veterana najboji je bio Jovović Radovan.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

I na ovom takmičenju kompanija „Panonka“ je bila sponzor i preko ovlašćenog predstavnika uručila pojedinim pobjednicima kao nagrade dzakove hrane za pse visokog kvaliteta italijanskog brenda Cennamo. Takođe ova kompanija je otvorila i tu mogućnost da svaki lovac sa pokazanom lovnom kartom Lovačkog saveza Crne Gore može da kupi iste proizvode, u svim prodajnim objektima u Crnoj Gori, sa popustom od 10%.

REZULTATI MEMORIJAL“DRAGAN ŠAKOTIĆ“