NAJAVA GRAND PRIX CETINJE 2022

Obavještavamo takmičare, članove lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća za uzgoj, zaštitu i lov divljači - članica Lovačkog saveza Crne Gore da će se Grand Prix Cetinje 2022 održati u Cetinjuna strelištu Vrela, u neđelju 17. aprila 2022. godine, sa početkom u 9 časova.

Lovci će takmičiti u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara, stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Na takmičenju učešće mogu uzeti svi članovi lovačkih društava, organizacija i javnih preduzeća, članica Lovačkog saveza Crne Gore. Da bi mogli učestvovati na ovim takmičenjima lovci moraju  imati sa sobom ličnu kartu,oružni list za svoje oružje koje koriste na takmičenju i lovnu kartu.

Napomena: Takmičari koji ne koriste svoje oružije, takmičiće se van konkurencije zbog velikog broja primjedbi sa proteklih takmičenja.

U okviru Grand Prix Cetinje 2022  održaće se opštinsko takmičenje članova lovačkog društva  „Cetinje“  iz Cetinja.

Takmičenje, kao i do sada, biće besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjeliće prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje.

Sva takmičenja održavaće se u skladu sa Pravilnikom i propozicijama o lovnom streljaštvu, kojeg je donio Lovački savez Crne Gore, i kojeg takmičari mogu naći na sajtu Saveza.