ODRŽAN KUP LOVAČKOG SAVEZA CRNE GORE 2023

Na na vojnom strelištu u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu 10. septembra 2023. godine održan je KUP „Lovačkog saveza Crne Gore 2023“ u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Takmičenje je otvorio predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore, Nikola Marković koji je pozdravio takmičare i poželio im uspjeh na takmičenju, dodavši da se ustanovljava u okviru Kupa Lovačkog saveza Crne Gore nagrada „Gojko Vlahović“ za postignute rezultate na 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, koja nosi ime po dugogodišnjem predsjedniku Skupštine Lovačkog saveza Crne Gore, pokojnom Gojku Vlahoviću. Takođe zahvalio je Vojsci Crne Gore što je omagućila održavanje ovako značajnog takmičenja na njihovom strelištu.

Na Kupu Lovačkog saveza Crne Gore 2023 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Crevar Duško, drugo Bulatović Milorad, treće Stanišić Filip, četvrto Džogaz Aleksandar i peto Marković Nikola.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija IIna rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Kulinović Nikola, drugo Grgurević Blažo, treće Bojanović Miloš, četvrto Vušurović Vaso i peto Delin Mladen.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo je Vučinić Dragan.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori, nagrada „Gojko Vlahović“ prvo mjesto zauzeo je Kulinović Nikola, drugo Stanišić Filip, treće Bulatović Milorad, četvrto Marković Nikola i peto Dragović Boris.

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara - Varmint, ležeći u kategoriji seniori,  prvo mjesto zauzeo je Maraš Milan, drugo Mićunović Vuk, treće Stanišić Filip, četvrto Džogaz Aleksandar i peto Vuković Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Mićunović Vuk, drugo Brajović Željko, treće Peković Branko,   četvrto  Radović Srđan, a peto Džogaz Aleksandar.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji veterani prvo mjesto zauzeo Vučinić Dragan.

TABELA KUP