ODRŽAN GRAND PRIX BUDVA 2021

Po prvi put na prostoru južne regije održano je takmičenje u disciplinama 100 i 200 metara i disciplini 300 metara, koja se ne boduje u lovačkom kupu, u organizaciji takmičenja LO „Primorje“ kojoj je značajnu pomoć pružila opština Budva, a čiji predsjednik Marko Carević pozdravio sve prisutne kao i učesnike i poželio im dobrodošlicu i uspješno takmičenje.

Vremenski uslovi su bili povoljni što se može vidjeti i po rezultatima. LO „Primorje“ je kao domaćin na čelu sa predsjednikom  Nebojšom Lučićem opravdalo očekivanja Lovačkog saveza Crne Gore tako da će i  u budućnost biti domaćin jednog kola lige.

Naime, na strelištu Brajići u Budvi 29. maja 2021. godine održan je Grand Prix Budva 2021 u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.U okviru Grand Prix Budva 2021 održano je i opštinsko takmičenje Budva 2021 u istim disciplinama.

Na Grand Prix Budva 2021 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dragan Tadić (LO Bajo Pivljanin), drugo Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), treće Boris Dragović (DOO Danilovgrad), četvrto Goran Vuković (LU Bajo Pivljanin) i peto Duško Crevar (LO Primorje).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Miloš Marković (LD Cetinje), drugo Vuk Mićunović (LO Dr Zoran Kesler), treće Milan Maraš (LO Podgorica), četvrto  Ivan Starčević (LU Tivat) i peto Miloš Bojanović (LO Podgorica).

Kod veterana najbolji je bio Dragan Vučinić (LD Orjen), drugi je Veljko Nikolić (LD Orjen), a treći Božidar Vučinić (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Dragan Tadić (LO Bajo Pivljanin), drugo Milan Maraš (LO Podgorica), treće su podijelili Nikola Marković (LD Cetinje) i Milorad Bulatović (LD Lovac Kolašin),(identičan ukupan rezultat  i identični pogodci) , četvrto je Goran Vuković (LO Bajo Pivljanin) i peto Stanišić Filip (LO Dr Zoran Kesler).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Branko Peković (LO Dr Zoran Kesler), drugo Boris Ćorsović (DOO Danilovgrad), treće Radovan Rončević (LO Dr Zoran Kesler),  četvrto  Dragan Tadić (LO Bajo Pivljanin), a peto Boris Dragović (DOO Danilovgrad).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Matija Dačević (LO Dr Zoran Kesler), drugo Petar Vuletić (LO Podgorica),a treće Zdravko Jukanović (LU Primorje).

Kod veterana najboji je Radovan Jovović (LO Dr Zoran Kesler), drugi je  Božidar Vučinić (LO Podgorica), a treći Dragan Vučinić  (LD Orjen).

Na opštinskom takmičenju Budva 2021 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Ivan Jukanović, drugo Ivan Petković, treće Željko Ivanović.

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Ivan Jukanović.

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Zdravko Jukanović.

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje. I ove kao i predhodne godine kompanija Panonka je pobjednicima dodijelila po džak hrane za pse renomiranog proizviđača CENNAMO iz Italije, čiji su i distributeri za Crnu Goru.

TABELA GRAND PRIX BUDVA 2021