ODRŽAN GRAND PRIX DANILOVGRAD 2021

Na strelištu Vojske Crne Gore u Danilovgradu 15. maja 2021. godine održan je Grand Prix Danilovgrad 2021 takmičenje u gađanju nepokretne mete divljeg vepra na rastojanju 100 i 200 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom, na rastojanju 300 metara ležeći u disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom i na rastojanju 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom.

Na Grand Prix Danilovgrad 2021 postignuti su sledeći rezultati:

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija I na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto su zauzeo je Nikola Marković (LD Cetinje), drugo Duško Crevar (LD Primorje), treće Boris Dragović (LO Danilovgrad ), četvrto Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja) i peto Vaso Vušurović (LD Cetinje).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom Kategorija II na rastojanju 100 i 200 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Miloš Marković (LD Cetinje), drugo Milan Maraš (LD Zeta), treće Marko Grgurević (LO Dr Zoran Kesler), četvrto Zoran Mićunović (LO Dr Zoran Kesler) i peto Tomislav Ivović (LD Cetinje).

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

U disciplini lovački karabin sa optičkim nišanom na rastojanju 300 metara, ležeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo je Aleksandar Džogaz (LD Pljevlja), drugo Miloš Bojanović (LO Podgorica), treće Duško Crevar (LO Primorje), četvrto Nikola Jovićević (LD Cetinje) i peto Nikola Marković (LD Cetinje).

U disciplini lovački karabin sa mehaničkim nišanom, na rastojanju 100 metara, stojeći u kategoriji seniori prvo mjesto zauzeo  je Boris Dragović (LO Danilovgrad), drugo Dragan Tadić (LO Bajo Pivljanin), treće Svetozar Rončević (LO Dr Zoran Kesler),  četvrto  Boris Ćorsović (LO DOO Danilovgrad), a peto Bojan Vučetič (LO Podgorica).

U kategoriji juniori prvo mjesto zauzeo je Matija Dačević (LO Dr Zoran Kesler), drugo Veljko Vučinić (LO Podgorica) i treće Andrija Dragović (LO Danilovgrad)..

Kod veterana najboji je bio Božidar Vučinić (LO Podgorica).

Kao i do sada takmičenje je bilo besplatno za sve učesnike, a pobjednicima Lovački savez Crne Gore dodjelio je prigodne nagrade: diplome, pehare i medalje. I ove kao i predhodne godine kompanija Panonka je pobjednicima dodijelila po džak hrane za pse renomiranog proizviđača CENNAMO iz Italije, čiji su i distributeri za Crnu Goru.

TABELA GRAND PRIX DANILOVGRAD 2021