U PETNJICI SVEČANO OTVOREN LOVAČKI DOM

U Petnjici je 7 avgusta 2018 godine svečano otvoren lovački dom, koji je otvorio  predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković.

Lovci, Lovačke organizacije „Petnjica“ ostvarili su davnu želju svojh predaka i potrebu sadašnji lovaca da naprave svoj lovački dom, dom u kojem će se družiti i raditi.

Dom će služiti za razna okupljanja kada je struka i nauka u pitanju, razna predavanja vezana za floru i faunu i na taj način Petnjica će dati veliki doprinos u još većem razvoju Crnogorskog lovstva.

Lovački dom je smješten u Petnjici, na lokalitetu Borje, površine je 270 m2 od čega 200 m2 čine dvije spavaće sobe, kancalarija, kongresna sala, kuhinja, jedno kupatilo i 3 mokra čvora, a 70 kvadrata je terasa. Dom je opremljen svim potrebnim inventarom.

Lovački dom je isključivo rađen od sredstsva koje su donirali institucije i pojedinci, a među kojima su Lovački savez Crne Gore, opština Petnjica, donatori iz dijaspore, iz Petnjice i drugih krajeva Crne Gore.

Građevinske radove na ovom zaista lijepom lovačkom objektu, svojim dobrovoljnim radom, izvodili su članovi Lovačke organizacije „Petnjica“ dajući time ogroman doprinos kako bi ovaj dom bio kvalitetno i dobro izgrađen.

Lovački dom u Petnjici otvorio je predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković predvodeći delegaciju Saveza u kojoj su još bili Gojko Vlahović, predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Crne Gore, Zoran Lazović član Upravnog odbora Lovačkog saveza Crne Gore i Dušan Vratnica predsjednik Komisije za lovno streljaštvo.

Otvaranju su, između ostalih, prisustvovali načelnik za lovstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Miloš Janković, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović i predsjednik Skupštine opštine Petnjica Mehmed Meša Adrović.

Prilikom otvaranja predsjednik Marković pozdravio je prisutne i između ostalog rekao da su lovci Petnjice izgradili zaista lijep lovački dom obogativši time postojeću lovnu infrastrukturu u svom lovištu sa kojem na savremenim principima lovne struke gazduju dugi niz godina. To je još jedan uspjeh lovaca Petnjice koji sa najviše pažnje štite i uzgajaju divljač tako da se ovo lovište pored prirodnih ljepota odlikuje i raznovsnom bogatom populacijom divljači, izgrađenim lovnim objektima i donešenim dugoročnim planskim dokumentima, naglasio je predsjednik Nikola Marković.

Najzaslužniji pojedinci Lovačke organizacije „Petnjica“ koji su rvojim radom dali veliki doprinos ovoj organizaciji nagrađeni su od nacionalne asocijacije lovaca Lovačkog saveza Crne Gore priznanjima, Zeno Rastoder, predsjednik Lovačke organizacije „Petnjica“ i članovi Lovačke organizacije „Petnjica“ Esko i Edin Latić, a Lovačko društvo je dobilo poseban poklon od Lovačkog saveza Crne Gore.